Hagen og orangeriet

 

En ordentlig hage

 

Det er ingen tilfeldighet at prosjektet heter Kulås Hage. Rekreasjonsområder og gode sosiale møteplasser har stått i fokus fra første planleggingsmøte. For selv om du garantert vil stortrives i din egen leilighet, vil uteområdene tilføre en ekstra dimensjon. Det vil bli anlagt en frodig og innholdsrik hage med gangstier, benker og bord, trær busker og blomster.

Hagen vil bli beplantet for å fremstå som grønn og frodig hele året, også vinterstid. Syriner, blomstrende busker, frukttrær og bærbusker, samt blomstrende markdekkere vil gi en fargerik og vakker sommerhage. I den kalde årstiden vil vintergrønne busker som barlind, laurbær og rhododendron opprettholde et grønt og frodig uttrykk.

 

 

Orangeriet

 

I sentrum av hagen kommer orangeriet, et drivhus med muligheter for å dyrke både planter og sosialt samvær. Her, under glasstaket, kan man forlenge sommeren i begge ender og nyte sin kaffe i selskap med hyggelige naboer i grønne omgivelser.

Et orangeri er et drivhus som opprinnelig ble brukt til overvintring av sitrustrær. Både navnet og fenomenet har sin opprinnelse i Frankrike på 1600-tallet, men ble etter hvert populært blant de bedrestilte klasser i hele Europa.

Dagens orangerier er ikke lenger forbeholdt de aller rikeste. Nå handler det ganske enkelt om et oppvarmet drivhus hvor busker og blomster, kanskje til og med et sitrustre, kan overvintre. Til forskjell fra et vanlig drivhus er orangeriet normalt mer forseggjort, med større takhøyde og høyere kvalitet i materialer og utførelse.

Orangeriet i Kulås Hage blir et spennende og eksotisk trivselstillegg, et tilfluktssted i all slags vær hvor det nesten alltid er sommer. Tiden vil vise hvilke planter og blomster som vil trives best, men grønt og frodig blir det i alle fall, året rundt.

 

Les mer:

Slik blir Kulås hage

Inngangspartiet

Trivsel for store og små

MELD DIN INTERESSE!