Kulturbyen Sarpsborg

 

Sarpsborg kan med rette kalle seg en variert og innholdsrik kulturby. Her blomstrer folkelige- og finkulturelle uttrykk side om side – film, litteratur, mat og drikke, teater, billedkunst, sang og musikk, sport, og ikke minst, et rikt organisasjonsliv.

Den urbane kulturen står sterkt og tydelig i Sarpsborg. Og Kulås Hage ligger midt i kultursentrum. Biblioteket ligger ett kvartal vestover, kinoen vis-a-vis, i motsatt retning. Kulturhuset Gleng, med konserter og stand up ligger rett rundt hjørnet, og Sarpsborg Scene, med konserter, show og teater bare et par hundre meter østover. 

Det varierte musikklivet favner også stolte korps- og kortradisjoner. Både janitsjarkorpset og kammerkoret i byen holder høyt nasjonalt nivå.

Likevel er det kanskje sport som forener de aller fleste sarpinger. Om vinteren er det Sparta Warriors, byens eget hockeylag som gjelder, og om sommeren – Sarpsborg 08, selvfølgelig. Fra Kulås Hage går du til begge hjemmearenaer på under 20 minutter.

 

 

Nærmeste spisested er bare et kvartal unna, og du bor i gangavstand til minst 20 restauranter, puber og barer. I samme område finner du også et par gallerier.

 

Les mer:

Kulåsparken

MELD DIN INTERESSE!